Σύσταση Προεδρείου 2018-2020:

Πρόεδρος: Α. Στεφανίδης

Αντιπρόεδρος: Κ. Παπαδόπουλος

Μέλη Πυρήνα: Α. Θεοδόσης- Γεωργιλάς, Κ. Κεραμιδά, Γ. Μακαβός

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τα μαθήματα της Ομάδας Εργασίας Ηχωκαρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, για το εκπαιδευτικό έτος 2017 - 2018: Ομάδα εργασίας Ηχωκαρδιολογίας | 2018- 2019

  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

 
Aγαπητοί συνάδελφοι,

Πρόκειται για την αναγγελία της επερχόμενης και τελευταίας μηνιαίας μας συνάντησης πριν το καλοκαίρι που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο της ΕΚΕ. 

Η θεματολογία της βραδιάς θα κινηθεί γύρω από την ανεπάρκεια μιτροειδούς και πιο συγκεκριμένα θα αναπτυχθεί ιδιαίτερα η τόσο ενδιαφέρουσα ‘λειτουργική ανεπάρκεια’ της συγκεκριμένης βαλβίδας.

Ήδη από την εποχή του, ο Andreas Vesalius είχε συλλάβει την πολυπλοκότητα της μιτροειδικής συσκευής ονομάζοντας μάλιστα την οπίσθια γλωχίνα της βαλβίδας (στο βιβλίο του de humani corporis fabrica) ως ‘μυϊκή’ γλωχίνα, διότι στις ανατομικές μελέτες του παρατήρησε ότι περιμετρικά της πρόσφυσής της στο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας δεν ανευρισκόταν ινώδης ιστός. Αυτό καθιστά τη λειτουργία της βαλβίδας ιδιαίτερα ευάλωτη στην ισχαιμική νόσο, αλλά και σε άλλες αιτιοπαθογένειες οι οποίες προσβάλλουν την ανατομία των αριστερών κοιλοτήτων της καρδιάς και όχι αυτή καθ’ αυτή τη βαλβίδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκύπτει επίσης από την παραδοξότητα διαφόρων μελετών με πολλές φορές αντιθετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λειτουργικής ανεπάρκειας.

Τα ζητήματα αυτά θα παρουσιαστούν από ιδιαίτερα έμπειρους ομιλητές που είναι οι εξής: Ι. Οικονομίδης, Δ. Μπίρμπα, Κ. Κατογιάννης (Αττικό νοσοκομείο, Β’ Πανεπιστημιακή κλινική) και Ν. Καδόγλου (Νοσοκομείο Μετροπόλιταν).

Οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και διδακτικές περιπτώσεις ασθενών με ανεπάρκεια μιτροειδούς, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι και η επίδειξη περίπτωσης που η ισχαιμία μυοκαρδίου επιδείνωσε ξεκάθαρα τη βαρύτητα της μιτροειδικής ανεπάρκειας σε ασθενή με στεφανιαία νόσο κατά τη διάρκεια δυναμικού ηχοκαρδιογραφήματος με εργομετρικό ποδήλατο. 

Η συνάντηση θα καλυφθεί όπως πάντα από την εταιρεία live media ζωντανά, αλλά θα βρίσκεται αποθηκευμένη και στον ιστότοπο της κατ' επίκληση και ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους τους συναδέλφους. 

Παρακολουθείτε εδώ https://webtv.hcs.gr/echowg19


Πρόεδρος ΟΕ, Αλέξανδρος Στεφανίδης
Αντιπρόεδρος ΟΕ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Μέλη Πυρήνα: Α.Θ. Γεωργιλάς, Γ. Μακαβός, Κ. Κεραμιδά.

 

Φόρμα έκθεσης διαθωρακικού υπερηχογραφήματος καρδιάς

NEWSLETTERS ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Newsletter Μαρτίου 2018

Newsletter Aπριλίου 2018

Newsletter Μαΐου 2018

Newsletter Ιουνίου 2018

Newsletter Οκτωβρίου 2018

Newsletter Νοεμβρίου 2018

Newsletter Δεκεμβρίου 2018

Newsletter Ιανουαρίου 2019

Newsletter Μαρτίου 2019

Neswletter Μαΐου 2019