ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ 2018-2020:

Πρόεδρος: Δ. Καρατζάς
Αντιπρόεδρος: Γ. Γιαμούζης
Μέλη Πυρήνα: Ι. Αλεξανιάν, Α. Αυγεροπούλου, Β. Μπιστόλα, Α. Νάκα, Α. Σταυράτη

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η Ομάδα Εργασίας της Καρδιακής Ανεπάρκειας απεφάσισε να οργανωθεί ακόμη περισσότερο εισάγοντας νέα μορφή εκπαιδευτικού προγράμματος στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης των νεότερων κυρίως συναδέλφων. Προς το σκοπό αυτό ξεκινά σειρά ομιλιών με διακεκριμένους συναδέλφους και θέματα πάντα στο αντικείμενο της ομάδας μας με ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα θα επιδιώξει κινητοποιήσεις για διαλέξεις σε πιο περιφερικά νοσοκομεία σε συνεννόηση πάντα με τους ενδιαφερόμενους διευθυντές των Καρδιολογικών Κλινικών.
Στους σκοπούς της ομάδας είναι και η διεξαγωγή πολυκεντρικών μελετών με συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων με επιδίωξη την δημοσίευσή τους σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. ΄Ηδη έχει συζητηθεί πρωτόκολλο και αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από όσο το δυνατόν περισσότερα κέντρα.

 

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Τις κατευθυντήριες οδηγίες για την καρδιακή ανεπάρκεια, του έτους 2016 μπορείτε να τις δείτε εδώ (στα αγγλικά).

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες του 2016 πατήστε εδώ.

Στο κείμενο που ακολουθεί επισημαίνονται τα κυριότερα νέα δεδομένα από τις κατευθυντήριες οδηγίες για την καρδιακή ανεπάρκεια της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας από τον Καρατζά Δημήτριο, πρόεδρο της ΟΕ Καρδιακής Ανεπάρκειας. Για να δείτε το κείμενο πατήστε εδώ.

  

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ από τον κ. Σταύρο Κάκουρο /Συντονιστή Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ"

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ από τον κ. Απόστολο Καραβίδα /Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος, Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας


ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ
Κατεβάστε την αίτηση μέλους από εδώ.

Στείλτε τη συμπληρωμένη μαζί με ένα σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα στο lhourdaki@hcs.gr ή στο info@hcs.gr


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ


Προγραμματισμός συναντήσεων μελών Ο.Ε. και HF Awareness Day 2018


Συνάδελφοι,
 
Θεωρώ ότι η ομάδα της καρδιακής ανεπάρκειας θα πρέπει στο εξής να συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον μια φορά ανά δίμηνο ίσως με την ευκαιρία κάποιου συνεδρίου που θα διεξάγεται στην Αθήνα για να διευκολύνονται και οι συνάδελφοι από την επαρχία). 
Οι επόμενες δύο συναντήσεις θα λάβουν χώρα η πρώτη στις 13 Απριλίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 στα γραφεία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και η δεύτερη στις 8 Ιουνίου την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος.
Προσκαλούνται όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας καθώς επίσης και όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις συναντήσεις της ομάδας να παρευρεθούν.
Οι συναντήσεις θα ασχοληθούν με τα τρέχοντα οργανωτικά θέματα της ομάδας καθώς και με καινοτόμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες 
 
Επίσης στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ημέρας ενημέρωσης/αφύπνισης για την καρδιακή ανεπάρκεια (HF Awareness Day 2018) θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Μάιο (με δικη μου πρωτοβουλία και προσωπική συμμετοχή) κοινωνική δράση που αφορά τη δωρεάν εξέταση ανασφάλιστων και απόρων ασθενών στο ιατρείο της καρδιολογικής εταιρείας και συγκεκριμένα δυο μέρες κάθε βδομάδα του Μαΐου (Δευτέρα και Τετάρτη) και ώρες 16:00 έως 19:00.
 
Δημήτρης Καρατζάς
Πρόεδρος ΟΕ Καρδιακής Ανεπάρκειας