Σύσταση Προεδρείου 2018-2020:

Πρόεδρος: Α. Στεφανίδης

Αντιπρόεδρος: Κ. Παπαδόπουλος

Μέλη Πυρήνα: Α. Θεοδόσης- Γεωργιλάς, Κ. Κεραμιδά, Γ. Μακαβός

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τα μαθήματα της Ομάδας Εργασίας Ηχωκαρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, για το εκπαιδευτικό έτος 2017 - 2018: Ομάδα εργασίας Ηχωκαρδιολογίας | 2017- 2018

  

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΧΩΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

 
Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

πρόκειται για την πρώτη αναγγελία της επικείμενης μηνιαίας μας συνάντησης που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο της ΕΚΕ.
Η θεματολογία της βραδιάς θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και θα καλύψει θέματα βαλβιδοπαθειών. Αρχικά η ομάδα της Ευρωκλινικής Αθηνών με τους αξιόλογους συναδέλφους κ.κ. Π. Κώστακη, Η. Καραμπίνο και Ε. Γιαννούλη θα παρουσιάσουν δύο περιστατικά υπό το γενικό τίτλο: Ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας και επηρεασμένο κλάσμα εξωθήσεως αριστερής κοιλίας: Μετέωροι ανάμεσα στην ποσοτικοποίηση και στην κλινική σκέψη.  Προβληματισμοίγια την ακριβή διάγνωση, ποσοτικοποίηση, συνέργεια άλλων συγχυτικών παραγόντων όπως η στεφανιαία νόσος ή η συνύπαρξη άλλης βαλβιδοπάθειας θακρατήσουν στο ακέραιο το ενδιαφέρον. Ο Ηλίας Καραμπίνος, θα ολοκληρώσει την πρώτη ενότητα με βραχεία διάλεξη υπό τον τίτλο: Ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας. Από την ηχοκαρδιογραφική  εκτίμηση και τις κατευθυντήριες οδηγίες στην καθ' ημέρα κλινική πράξη.

Θα ακολουθήσει το hot case του μήνα με τον κ. Νίκο Καδόγλου (Νοσοκομείο Μετροπόλιταν) ο οποίος θα παρουσιάσει ασθενή με στένωση μιτροειδούς βαλβίδας όπου η ηχοκαρδιογραφική δοκιμασία κόπωσης προσέθεσε την παραπάνω πληροφορία που χρησιμοποιήθηκε για την ορθή αντιμετώπιση του.

Η συνάντηση θα καλυφθεί όπως πάντα από την εταιρεία live media ζωντανά, αλλά θα βρίσκεται αποθηκευμένη και στον ιστότοπο της κατ' επίκληση και ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους τους συναδέλφους. 

Παρακολουθείτε εδώ 
https://www.livemedia.gr/echowg18


Πρόεδρος ΟΕ, Αλέξανδρος Στεφανίδης
Αντιπρόεδρος ΟΕ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Μέλη Πυρήνα: Α.Θ. Γεωργιλάς, Γ. Μακαβός, Κ. Κεραμιδά.




 

NEWSLETTERS ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Newsletter Μαρτίου 2018

Newsletter Aπριλίου 2018

Newsletter Μαΐου 2018

Newsletter Ιουνίου 2018